Image 1 title

type your text for first image here

Image 2 title

type your text for second image here

Image 3 title

type your text for third image here

Image 4 title

type your text for 4th image here

Povijest

Godine 1872. Jan Strnad osnovao je obrt u Čehoslovačkoj. Tamo njegov sin Bartol izučava zanat, te nakon Prvog svjetskog rata, 1919. godine, dolazi u Veliku Pisanicu, na južne obronke Bilogore.

Tokarski stroj

Na ovakvom tokarskom stroju su se izrađivali tokareni predmeti od drveta stroj se pogoni nogom, kao stari šivači strojevi

Fijaker

Crtež fijakera kakvi su se izrađivali u radionici

Obitelj Strnad

Fotografija iz obiteljskog albuma

Godine 1927. otvara obrt na adresi S.S.Kranjčevića tada kućni broj 6, danas broj 8.

Posjetnica

Popis obrtnika objavljen u Spomenici povodom 25-godišnjice osnutka mjesne organizacije Saveza hrvatskih obrtnika u Djakovu, tiskana u Đakovu 16.svibnja 1937. godine

Rudolf, njegov sin, preuzima obrt 1958. godine. Kako su se počeli pojavljivati automobili, javila se i manja potreba za zaprežnim vozilima, te je tako Rudolf započeo sa proizvodnjom držalica za alatke.
Na proslavi 100-te godišnjice obrta 1972. godine, Rudolf predaje vodstvo nad obrtom svom sinu Želimiru. Upravo on započinje proizvodnju držala na veliko i zapošljava radnike. Nakon što se 2007. godine Želimir povukao u mirovinu, vođenje obrtom pod nazivom STRNAD kolarsko stolarski obrt preuzima njegov sin Mario, današnji vlasnik. Mario nastavlja sa proizvodnjom držala, koje plasira i na inozemno tržište, ali isto tako nastavlja proizvoditi saonice na starinski način. Saonice su naš najpoznatiji i na sajmovima nagrađivani proizvod.